Bankovnictví přes internet

Spravovat své finance přes síť zvanou internet už dnes není vůbec žádný problém. Nejedná se už o žádnou světobornou novinku, ale o něco, co už v našich luzích a hájích (čímž pochopitelně nemyslím jen luhy a háje, ale třeba i vesnice, města a další lokality) dávno zdomácnělo.

Zdomácnělo, ale přesto se doposud najde v našich řadách i dost těch, kdo to nepoužívají a vlastně tomu ani zase až tak moc nerozumí. Protože kdyby tomu rozuměli, možná by to používali také.
peníze v pc

Co říci tomu, kdo si položí otázku, ? Jak to takovému co nejjednodušeji a nejsrozumitelněji vysvětlit?

Asi bychom měli začít tím, že je to internetová služba poskytovaná bankou a spočívající v tom, že člověk může sledovat svůj účet, aniž by se musel do té své banky osobně dostavit. A může svůj účet nejen sledovat, ale provádět na něm virtuálně i to, co by ještě před nemnoha lety mohl vyřídit leda osobně.

Stačí získat od banky přístupové údaje, zasednout k zázraku moderní techniky, zpravidla počítači, jenž by v ideálním případě měl být z bezpečnostních důvodů váš a jenom váš, naťukat na něm své přihlašovací jméno a heslo a hned vidíte, jak na tom jste. Můžete se podívat na to, kolik máte na účtu peněz, můžete zjistit, zda vám zaplatil ten, kdo vám zaplatit měl, a zda vy jste zaplatili řádně za to, za co jste platit potřebovali, od převodu na cizí účet až třeba po platbu mobilnímu operátorovi. Můžete tam dejme tomu i nemnoha kliknutími rozhodnout o tom, kdy, komu a kolik peněz z vašeho účtu odejde, tedy třeba nakupovat online, přičemž toto musíte z bezpečnostních důvodů potvrdit kódem, který je vám zaslán na mobilní telefon.
on-line bankovnictví

Což je pro člověka nejednou dobrá volba, ne-li přímo učiněný dar seslaný z nebes. Pokud se pro něj jeden rozhodne, může si se svým účtem dělat prakticky cokoliv s výjimkou občasných odstávek ve kteroukoliv denní dobu, bez nutnosti sledovat otevírací dobu banky, běhat tam a stát třeba i celou věčnost ve frontě.

A co je výhoda i nevýhoda internetového bankovnictví zároveň? Že sdělíte-li své přihlašovací údaje a případně zpřístupníte i to další, co máte nastaveno, může stejně jako vy učinit s vaším účtem kdokoliv. A proto až se vás někdo na takovéto údaje zeptá, pššššššššššššššššt!